Ebays supersnabba leveranser skrotas helt

Hypersnabba leveranser är inget för Ebay som nu ser över verksamheten efter att man tagit avsked av PayPal.

Redan 2012 lanserade e-handelsjätten Ebay sin hypersnabba leveranstjänst Ebay Now. Med lite tur skulle man få varorna inom en timme men det var leverans samma dag som utlovades. Projektet var ett uttalat test men man hade anslutit flera stora detaljhandlare och kommande år expanderades tjänsten till flera städer i USA.

Det fanns även planer på att lansera Ebay Now i Storbritannien under förra året. I oktober meddelade man dock att det inte gick så bra och att tjänsten förmodligen skulle komma att läggas ner.

Annons

– Det finns ingen aktiv plan för att stänga ner den, men jag tror att kunder som vill ha leverans samma dag tenderar att handla förbrukningsvaror och matvaror. Det är inte riktigt vår sweet spot, sade dåvarande VD:n John Donahoe.

I november förra året försvann den tillhörande mobila applikationen för Ebay Now från App Store och idag meddelar man att projektet är nerlagt.

Ser över hela verksamheten

Ebay Now läggs ner i USA och det kvarvarande pilotprojektet med tjänsten i Brooklyn stängs ner.

Denna utveckling kommer strax efter att betaltjänsten PayPal knoppats av ifrån Ebay och e-handelsföretaget verkar nu se över sin affärsverksamhet i grunden.

Utöver nedläggningen av Ebay Now så slänger man ut en hel drös av olika mobila appar som Ebay Fashion, Ebay Valet och Ebay Motors.

Funktioner ifrån alla dessa appar och även Ebay Now förs in i deras huvudapp istället. Någon egen leveranslösning kommer dock inte finnas kvar utan man ska istället satsa på samarbeten och olika upphämtningslösningar.

Annons