Efter 24 år på DHL – blir ny terminalchef på PostNord

Får ansvar för 4 800 anställda och ska ingå i ledningsgruppen tillsammans med logistikföretagets VD.

Att PostNord befinner sig i en stor omställning från brev till ett ökat antal paket i takt med den växande e-handeln, har nog knappast undgått någon. Och med nya tider kommer förstås omprioriteringar och nya satsningar - och i dag meddelar logistikleverantören att en ny terminalchef ska tillträda.

"Har sett PostNord utvecklas positivt"

Valet föll på Peter Hesslin, som därmed lämnar DHL där han senast har haft rollen som VD för DHL Freight Sverige och Nordenchef med det övergripande ansvaret för verksamheten i de nordiska länderna, Baltikum och Storbritannien.

Annons

Som PostNords terminalchef får Hesslin ansvar för ett nät av sex paket- och styckegodsterminaler, nio terminaler för brev och oadresserad reklam, samt 4 800 anställda över hela landet.

- Jag har sett PostNord utvecklas mycket positivt de senaste åren och ser fram emot att bli en del av denna organisation och arbeta med framtidens logistiklösningar. Med mig har jag lång erfarenhet från olika roller på logistikområdet i ett antal geografier. Att till hösten gå in i en operativ roll på PostNord skall bli kul. Det är i den operativa verksamheten jag är fostrad och spenderat en stor del av min karriär, kommenterar Peter Hesslin i ett pressmeddelande.

"Har en gedigen bakgrund"

Peter Hesslin, som alltså blir chef för PostNords hela svenska terminalverksamhet, kommer dessutom ingå i PostNords ledningsgrupp. Han rapporterar direkt till PostNords Sveriges VD Anders Holm, som ser fram emot att få ombord sin nya kollega.

- Peter har en gedigen bakgrund inom logistikområdet efter 24 år inom DHL Express och DHL Freight både i Sverige och utomlands. PostNord genomgår just nu en stor förändring till följd av att människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt. Vi verkar för att möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och terminalverksamheten är en mycket viktig del av det arbetet, säger han.

Peter Hesslin tillträder sin nya tjänst den 4 september 2017.

Annons