Efter Komplett – här är Ole Vinjes nya jobb

Förre vd:n avgår efter 16 år.

För ungefär ett år sedan slog nyheten ner som en bomb; Ole Vinje skulle lämna posten som vd och koncernchef hos den norska e-handelsgiganten Komplett. Istället väntade en plats i ledningen hos investmentbolaget Canica, som är majoritetsägare i Komplett.

LÄS ÄVEN: Lämnar Komplett: "Mest nöjd med vår lönsamma tillväxt"

Annons
Annons

Nu väntar dock ett nytt uppdrag för den tidigare Komplett-ledaren. Han har fått rollen som vd för ett annat investmentbolag, nämligen North Investment Group. Det innebär att han efterträder Ståle Eide, som har haft den aktuella rollen i 16 års tid.

- Som en erfaren chef och ledare sedan årtionden tillbaka, har Ole uppnått imponerande resultat och fått unika insikter i digitalisering, ledning av bolag och automatisering av logistik - unika expertisområden som North Investment Group kommer att dra fördel av den kommande tiden, säger North Investment Groups grundare och majoritetsägare Trond Frigaard i ett pressmeddelande.

Ska bygga ut satsning på digitalisering

Ole Vinje svarar att han är väldigt tacksam för chansen att leda sitt nya bolag i en ny och spännande fas.

- Jag vill bygga vidare på North Investment Groups starka existerande position på olika marknader, och utöka företagets satsningar på ökad digitalisering, säger han i en kommentar.

Ole Vinje blev vd för Komplett år 2007, och hade då varit vd för Torp Computing Group sedan år 2000. Sin nya tjänst kommer han att tillträda den 1 september i år.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!