Efter ägarbytet: Nu varslas personalen på Lekmer

"Vi genomgår förändringar i personalstyrkan."

I april i år kom skrällen. Då köpte till slut e-handelsföretaget Babyshop det forna Qliro-företaget Lekmer. Enligt uppgifter till Ehandel.se under fredagsförmiddagen ska köpet ha inneburit att ett 30-tal personer nu varslats.

“Vi vill ha ett hälsosamt bolag”

Företagets VD Marcus Tageson säger att han inte kan kommentera antalet personer som varslats, men säger att det stämmer att flera personer kommer att få lämna företaget.

Annons

- Jag kan inte konfirmera siffran, men det stämmer att vi genomgår förändringar i personalstyrkan. Vi har tittat igenom verksamheten eftersom vi vill ha ett hälsosamt bolag där vi som grupp kan fortsätta vara ledande inom vårt segment, säger han till redaktionen.

Inga planer på att varsla fler

Han säger däremot att företaget nu inte har några planer på att varsla fler anställda.

- Att varsla personal är ett tufft beslut att ta. Det är inget man vill göra, men ibland måste man ta tuffa beslut för att kunna få lönsamhet och därmed existensberättigande. Men vi har inga sådana planer framåt. Vi har ett starkt team jobbar hårt för att vi ska fortsätta att vara marknadsledande och som vi är glada för att ha ombord.

Hur har dem som fått besked om varsel reagerat?

- Det är såklart tuffa beslut att både ta och få och vi som företagsgrupp försöker stötta och vara med hela vägen, så gott det går. Generellt kan man säga att det handlar om mycket duktiga människor, så det är inget personligt, utan vi var tvungna att se över verksamheten. Men de som fått beskedet är duktiga och kompetenta människor som kommer ha lätt att komma vidare, avslutar Marcus Tagesson.

De varslade personerna är personer som har befattningar på alla olika avdelningar inom företaget.

Annons