Efter åtalet: Mikael Olander slutar som VD för Bygghemma

Ersätts tillfälligt av företagets finanschef.

E-handelsföretaget Bygghemma har genomfört flera förändringar i företagets ledning. Bolagets vd och koncernchef Mikael Olander, som har haft uppdraget sedan 2012, kommer att lämna sin nuvarande post. Han ersätts av Bygghemmas finanschef Martin Edblad, som blir tillförordnad vd medan företagen letar upp en permanent efterträdare till Mikael Olander.

- Över tid kommer vi även att stärka teamet med en permanent vd och koncernchef, men vi är övertygade om att Martin Edblad i dagsläget är bäst lämpad att leda bolaget, kommenterar Henrik Theilbjørn, ordförande för Bygghemma, i ett pressmeddelande.

Annons

Mikael Olander kommer istället att fortsätta som chef för segmentet DIY (do it yourself) samt ta över som operativ chef. Han kommer dessutom att ha ansvaret för förvärv och företagsaffärer.

Skatteåtal ska inte belasta Bygghemma

Ommöbleringen i ledningen uppges ha att göra med att Mikael Olander har åtalats för skattebrott, vilket vi tidigare har berättat om.

LÄS ÄVEN: Bygghemmas vd åtalas för skattebrott

- Det här ger mig möjlighet att fokusera på vår kärnverksamhet samtidigt som vi bereder plats för en stark ledare som stödjer våra ambitiösa tillväxtplaner under de kommande åren. Förändringen gör också att den juridiska process gällande momshantering på Åland som kommunicerats tidigare och som avser en period då jag var VD för Qliro Group, inte behöver belasta Bygghemma, vilket är viktigt både för mig och övriga aktieägare, säger Mikael Olander i en kommentar.

Bygghemmas nuvarande operativa chef, Peter Rosvall, lämnar sin tjänst i april. Han kommer istället att bli chef för en avdelning med namnet Nya Verksamheter. Adam Schatz, som tidigare har arbertat för bland annat Axiell Group och Goldman Sachs, blir företagets nya CFO. 

Annons