Efter chockstängningen – kedjan kickar nu 3 500 butikschefer

Omställningen till e-handel fortsätter.

Världens största detaljhandlare, Walmart, meddelade i slutet av förra veckan att de hade stängt 63 av sina medlemsbutiker, under varumärket Sam’s Club. Upp till tolv av dessa fysiska butiker skulle samtidigt konverteras till e-handelslager, i takt med att näthandeln tar över.

LÄS ÄVEN: Detaljhandelsjätte chockstänger 63 fysiska butiker

Annons

Ungefär 10 000 anställda i USA ska ha förlorat sina jobb i samband med det beslutet och nu kommer nästa runda av uppsägningar.

Enligt Internet Retailer har detaljhandelsjätten sagt upp 3 500 av sina anställda på huvudkedjan Walmart. Det handlar om en specifik position kallad co-manager som hjälper butikschefen i större butiker, i princip en vice butikschef.

Nyanställer samtidigt 1 700

De vice butikscheferna ska nu bantas rejält och det intressanta i nyheten är det faktum att man samtidigt nyanställer 1 700 stycken "assisterande butikschefer". En ny roll som bland annat ska jobba med det växande området med onlinebeställningar.

LÄS ÄVEN: Handelsjättens Click&Collect löstes med besök i Estland

De som fått kicken kan gå över till nya roller inom bolaget, där vi gissar att asssisterande butikschef förmodligen ligger nära till hands. Den nya rollen, som alltså inkluderar en hel del e-handel, ska dock komma med en något lägre lön jämfört med den tidigare.

Annons