Efter e-handelsfest och brand: Sverigepremiär för Arket

Öppnar till slut sin första fysiska butik i Stockholm.

H&M:s e-handel omsätter för närvarande 29 miljarder svenska kronor, och lyfts allt oftare fram som en del av bolaget som det går extra bra för. Därför kom det kanske inte som en överraskning att modegiganten valde att i första hand rikta in sig på e-handel när det nya varumärket Arket lanserades under förra året.

LÄS ÄVEN: Nu öppnar H&M:s nya e-handel Arket

Annons
Annons

Vill bidra med ny energi

Arket, som säljer kläder för män, kvinnor och barn, drog redan den första dagen igång sin e-handel i inte mindre än 18 europeiska länder. I samma veva öppnades också en fysisk butik i London, som sedan har fått uppföljare i bland annat Köpenhamn. Nu meddelar H&M att den första svenska butiken kommer att slå upp portarna i början av sommaren. Den kommer att ligga på Drottninggatan i centrala Stockholm.

- Det har lanserats en rad intressanta projekt i kvarteren kring Sergels torg de senaste åren, och det känns som att något väldigt spännande är på gång i centrala Stockholm just nu. Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, säger Arkets Managing Director Lars Axelsson i ett pressmeddelande.

Skulle ha blivit butik nummer två

Den svenska premiärbutiken skulle egentligen ha öppnat på Biblioteksgatan nu i vår, men på grund av en brand fick Arket stuva om i planeringen.

- Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade en otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad, säger Lars Axelsson.

Med den svenska butikspremiären har Arket totalt nio fysiska butiker i ett antal europeiska länder.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!