Egenproducerade kläder kan bli Amazons nästa projekt

Amazon planerar att ersätta produkter från märken som inte vill sälja hos e-handlaren med liknande produkter som Amazon tagit fram själv.

Amazon har tidigare inte dragit sig för att försöka sig på områden som högtalare och mobiltelefoner, och nu ska företaget överväga att lansera ett eget klädmärke för att fylla luckor i det befintliga utbudet, enligt en artikel i The Verge.

- Vi vet att Amazons kunder älskar märken och det är där merparten av vår försäljning sker. När vi ser luckor eftersom vissa märken av sina egna skäl har valt att inte sälja hos oss, vill kunderna ändå ha en liknande produkt, ska Jeff Yurcisin, vice VD på Amazon Fashion, ha sagt nyligen.

Annons

Missar samarbeten på grund av dåligt rykte

Amazon Fashion är en avdelning på Amazon som arbetar med att få stora varumärken som Levi´s och Calvin Klein att sälja sina varor hos e-handelsjätten. Men enligt The Verge ska vissa märken inte ha velat samarbeta med Amazon på grund av företagets rykte om låga marginaler och vilja att alltid skära ner kostnaderna så mycket som möjligt. Nu drar tidningen slutsatsen att Amazon kommer att ersätta produkterna från dessa märken med liknande produkter som Amazon tillverkat själv, en metod som generellt sett ger bättre marginaler.

Men enligt Jeff Yurcisin vill inte Amazon skapa barriärer mellan sig själv och sina partners, och ska därför arbeta som branschen i övrigt.

- Vi arbetar precis som andra handelsföretag. Vi köper till fullt pris och försöker förstås att sälja till fullt pris.

Annons