Egmont lägger miljonbelopp på Bagaren och Kocken

Grundarna köps ut.

Nyligen kunde Ehandel.se berätta att grundaren av Bagaren & Kocken lämnat över VD-stolen efter “12 intensiva år”. Tydligen var detta ett första steg på en ny resa för e-handelsbolaget. I dag meddelar nämligen Egmont, som varit majoritetsägare, att man nu köper ut resterande 40 procent av bolaget.

LÄS ÄVEN: Grundaren lämnar över VD-stolen på Bagaren & Kocken

Annons

"En spännande och lärorik resa"

Egmont Publishing säkrar därmed det fullständiga ägarskapet av e-handeln Bagaren och Kocken. Grundarna Ulf och Hanna Kihlberg startade verksamheten 2005, i parets villa i Göteborg, och förra året omsatte nätbutiken 130 miljoner kronor.

- Det har varit en spännande och lärorik resa för Hanna och mig. Vi är stolta över vad vi har byggt upp och sätter stor tilltro till att Egmont med sin långsiktighet fortsatt kommer att vara en riktigt bra ägare, säger medgrundaren Ulf Kihlberg, som nyligen lämnade över VD-stolen, i ett pressmeddelande.

"Ett högintressant område"

Bagaren och Kocken meddelar, i samband med att Egmont Publishing blir ensam ägare, att Black Friday och helgen gav en fördubblad omsättning för bolaget, jämfört med i fjol. Och köksutrustning ska enligt Egmont vara ett spännande område:

- Det är ett högintressant område och som passar väl in i vår strategi. Vi ska ha den ledande positionen i Norden och investeringen är ett viktigt steg mot denna vision, säger Cato Broberg, ansvarig för Egmont Publishings e-handelssatsningar samt ordförande för Bagaren och Kocken.

Ulf Kihlberg är säljare av de resterande 40 procenten och för den andelen får han ett tvåsiffrigt miljonbelopp, mer exakta siffror delges ej.

- Först och främst ska Ulf och Hanna Kihlberg ges äran för att ha grundat och satsat så fokuserat på verksamheten, så att den i dag är både välfungerande, populär och ekonomiskt sund, säger Cato Broberg.

Annons