Ehandel.se besökte Nordic eCommerce Summit i Malmö

Vi har video och bilder ifrån e-handelskonferensen som avslutades igår.

Denna veckan fick en fartfylld start. Efter att vi knutit ihop Emeet Stockholm i slutet av förra veckan så var det i tisdags dags att besöka e-handelskonferensen Nordic eCommerce Summit i Malmö.

Första dagen vi var där bjöds det på ett späckat schema och en avslutande middag med prisutdelning.

Annons

Under dagen fick vi bland annat se ett möte mellan Marketplace-aktörerna VidaXL, CDON Marketplace och Komplett som snart kommer lansera sin marknadsplats. Mer information om Kompletts lösning får ni i vår videointervju med deras marknadsplatschef.


Max Wittrock, medgrundare av Mymuesli

Tyska Mymuesli bjöd på en fartfylld föreläsning om hur de mot alla odds tagit den personligt anpassade müslin ut i världen. Detta trots att deras marknadsundersökning hade visat att ingen var intresserad av deras produkt. Men det visade sig alltså vara helt fel.

Mikael Kjellman från Skincity berättade sedan om hur de genomfört ett totalt plattformsbyte i sin e-handel. Något han liknade vid att göra en hjärttransplantation och sedan direkt efter springa ett maraton.

Senare under dagen fick vi även vara med om ett möte mellan logistikjättarna DHL, Bring och PostNord. Under denna paneldebatt togs bland annat den senaste tidens mediadrev mot PostNord upp.


Patrik Weiland förstår inte varför det ska ta en sån tid

Från publiken ställde Patrik Weiland, kundtjänstansvarig på CoolStuff, frågan varför det tar en månad att få svar på en reklamation hos PostNord. Något fraktbolaget inte riktigt kunde svara på men man lovade dock att bättra sig.

Annons

Under kvällen bjöds det på underhållning av bland andra Kristoffer Appelquist som drev med de olika nationaliteter som var närvarande. Det delades även ut en hel del priser vilka ni kan läsa mer om i denna artikel. Ehandel.se hade nöjet att sitta bredvid en av vinnarna, Ilia Komorin som varit med och grundat MadLady.

Nordic eCommerce Summit 2016

Ehandel.se tog en del bilder under dagen som ni kan se här ovanför eller på denna länk. Vi intervjuade även Sarah Wittbom som är VD för evenemanget. Sarah berättar hur hon ser på e-handeln och vad hon tycker att vi alla behöver göra just nu för att ta e-handeln till nästa nivå.

LÄS ÄVEN:
E-handelsvinnarna under Nordic eCommerce Summit
Kompletts marknadsplats öppnar dörren till robotlagret

Annons