Ehandel.se i USA: Shoptalk 2017 invigt av Lionel Richie

Ehandel.se är på plats i USA för att kolla in e-handelskonferensen Shoptalk som just nu pågår i Las Vegas.

Ligg alltid steget före och om din idé inte fungerar på ett ställe - testa någon annanstans. Ungefär så sammanfattade artistikonen Lionel Richie - som numera även driver e-handel - sin syn på företagande när han invigde e-handelskonferensen Shoptalk i Las Vegas i går kväll lokal tid. Evenemanget arrangeras för andra året i rad, och kommer senare i år även att expandera till Europa, något som uppmärksamma e-handlare säkert känner till.

Den europeiska motsvarigheten, som ska gå av stapeln i Köpenhamn i oktober, arrangeras i samarbete med den danska branschorganisationen FDIH. Enligt arrangören själv blir Shoptalk i samband med Europaexpansionen det enda stora eventet för "innovation in retail and e-commerce" som äger rum i både USA och Europa. Till den amerikanska träffen, som pågår i totalt fyra dagar, ska konferensen ha lockat över 5 000 deltagare, varav flera hundra har rest in från Europa.

Annons

Vad vill Shoptalk i Europa?

Vi vill givetvis reda ut vad arrangörerna bakom Shoptalk ska bidra med till e-handeln i Europa och Norden, och ifall det verkligen behövs ännu ett stort e-handelsevent för de nordiska e-handlarna att besöka.

Därför har vi i år åkt till Las Vegas för att ta reda på vad som händer inom e-handeln i Amazons hemland, och vad vi kan vänta oss av den nya eventjätten som har tagit sikte mot Europa. De kommande dagarna kommer vi att uppdatera er med både litet och stort direkt från världens nöjesmetropol.

Så för de mest intressanta e-handelsnyheterna från USA - se till att hålla utkik på Ehandel.se. Viva Las Vegas!

Annons