Elektronikjätten Siba väljer Resurs E-handelslösning

Siba har gått från en traditionell butikshandlare till ett omnikanal-koncept. Som ett led i den satsningen har man nu lanserat en helt ny e-handelsplattform. I samband med det valdes Resurs Bank som ny betalleverantör, något som innebär att man kan erbjuda kunden samma sätt att betala i butik och på nätet.

I förra veckan berättade vi om hur Resurs Banks satsning på omnikanal lockat flera nya e-handelskunder. Nu har man landat ytterligare en, och det är en riktig jätte.

När Siba nyligen lanserade sin nya e-handelssajt, som ett led i sin omnikanalsatsning, valde elektronikjätten Resurs Banks e-handelsfinansiering för e-handel i Sverige, Norge och Danmark (ComputerCity).

Annons

Något som innebär att Sibas kunder kan betala med faktura, delbetalning, SIBA-kortet eller presentkort både på nätet och i Sibas eller ComputerCitys butiker.

– Siba har lanseran helt ny e-handelsplattform och hemsida. En viktig och efterlängtad satsning som gör det ännu enklare för våra kunder att inspireras och hitta just det man söker hos oss. Att kunna erbjuda samma sätt att betala sina varor i butik och e-handel är viktigt och underlättar för våra kunder att handla hos oss, säger Susanne Ehnbåge, VD på Siba.

Ett viktigt steg

Det här innebär även att Siba nu, utöver samma betalalternativ i alla försäljningskanaler, även kan erbjuda samma bonussystem och lojalitetskoncept, oavsett om man handlar i butik eller på nätet. Något man hoppas ska göra Sibas ännu mer attraktivt för kunderna.

NetOnNet som har samma ägare som Siba i Waldirsfären, som även har en ägarandel i Resurs Banks ägarbolag Resursgruppen, var tidigt ute med att välja Resurs Banks betallösning när den lanserades.

Varför inte Siba hoppade på tåget i samma veva vet vi inte men för Resurs Bank är det nu en fjäder i hatten att man lyckats landa elektronikjätten.

– Siba är ett väldigt viktigt steg i vår satsning på e-handel och kanaloberoende kundfinansiering. Siba kommer snabbt att bli en betydande användare av våra lösningar inom e-handel med sina många kunder i Sverige, Norge och Danmark. Helt enkelt en värdefull referens och samarbetspartner i vår fortsatta satsning på e-handel, säger Olle Hyberg, Head of eCommerce på Resurs Bank.

Källa: Press

Annons
Annons