Elektronikjätte vänder till vinst efter 12 år med svensk e-handel

Slog 170 miljoner kronor i omsättning.

170 miljoner svenska kronor i omsättning och ett resultat (efter finansiella poster) på strax över en miljon kronor. Det är elektronikjätten Conrads facit för sin nordiska verksamhet 2017.

Conrad grundades i Tyskland redan år 1923, och har sedan dess expanderat till ett antal länder. I Sverige finns företaget sedan år 2005 representerat i form av en e-handel. I Tyskland och Schweiz har Conrad även ett antal fysiska butiker, men i Sverige är det bara nätbutiken som gäller.

Annons

LÄS ÄVEN: Tysk elektronikjätte satsar på den svenska marknaden

Bland de mest välbesökta sidorna

På tre år har Conrad gått från 114 till 170 miljoner i omsättning på den nordiska marknaden, som verkar inkludera Sverige och Danmark, och 2017 blev alltså det första året hittills med ett positivt resultat. I höstas kunde vi på Ehandel.se också avslöja att företaget hade tagit sig in på listan över de mest trafikerade e-handelssajterna i Sverige.

LÄS ÄVEN: Topplista: E-handlarna med bäst trafikranking

Conrad Elektronik Norden AB omfattar företagets svenska verksamhet och verkar även stå bakom Conrads danska e-handel, som starades 2012. Kundernas varor skickas dock från Conrads lager i Tyskland. Det togs i drift år 2015 och hade då kostat en halv miljard kronor att bygga.

LÄS ÄVEN: Elektronikjätten Conrad inviger lager för en halv miljard

Annons