Elgiganten blev Danmarks mest populära nätbutik – igen

Elektronikhandlaren har för fjärde året i rad utsetts till den mest populära webbutiken i Danmark av Pricerunner.

Elgiganten fortsätter att vara poppis bland de danska nätkunderna. Åtminstone när danskarna söker efter produkter och priser på prisjämförelsesajten Pricerunner, för att sedan klicka sig vidare.

Något som innebär att Elgiganten som ingår i den norska koncernen Elkjøp, som i sin tur ägs av den brittiska hemelektronikkoncernen Dixon, för fjärde året i rad utsetts till Danmarks mest populära webbutik.

Annons

– Jag är mycket stolt över att vi för fjärde året i rad tilldelats priset som Danmarks mest populära webbshop. Vi har verkligen lagt krut på att göra upplevelsen av Elgiganten.dk ännu bättre och enklare för våra kunder och det är självklart otroligt kul när det uppskattas, säger Peder Stedal, VD för Elgiganten Danmark.

Fler handlar byggmaterial online

Samtidigt kan Priceruner konstatera att hemelektronik fortsätter att vara populärt bland de danska nätkunderna. Tvåa och trea på listan kommer Bilka.dk och ComputerSalg.dk, och först på plats nio kommer Coop. Den första butiken på listan som inte säljer elektronik eller vitvaror.

Men det har poppat upp en del nya stjärnskott på listan och precis som i Sverige tar byggbranschen allt mer plats online i form av Jem & Fix och XL Bygg.

– Den nya trenden är helt klart att vi nu köper allt på nätet. Vi ser i alla fall till att jämföra priser innan vi agerar. Möbler, byggmaterial eller en ny gräsklippare har blivit ganska vanligt att köpa på nätet eftersom det är lätt och billigt, säger Martin Andersen, VD för Pricerunner.

Andra utländska aktörer som kvalade in på topp tio är norska Komplett på plats 7, samma som i fjol medan svenska CDON trillade ner ett pinnhål till plats 11. Sveriges största nätbutik Dustin hamnade i år först på plats 16.

Annons