Elgiganten-koncernen väljer Bring för sin nordiska e-handel

Norska Elkjöp, Elgigantens ägare, utökar samarbetet med Bring som förutom Norge och Danmark nu även ska ta hand om leveranserna i Sverige och Finland.

Elkjöp, en av de ledande aktörerna inom elektronik i Norden, har under de senaste åren investerat stort i nya distributionslösningar, tjänster och leveransalternativ. Så även i Sverige och i förra veckan kunde Ehandel.se berätta att Elgiganten investerar 500 miljoner kronor i ett automatiserat lager i Jönköping.

Men det gäller att man har någon som kör ut paketen också. Därför har Elkjöp nu tecknat ett nytt treårigt avtal med Bring. Något som innebär att den nordiska logistikleverantören kommer att ta hand om elektronikjättens leveranser av postpaket och brevleveranser i hela Norden.

Annons

– Bring har under många år levererat en stabil, kvalitetssäker och effektiv lösning för oss i Norge och Danmark. Nu ska vi med stor styrka arbeta tillsammans för att bygga ut en ännu bättre och mer effektiv infrastruktur som fundament för nya tjänster med kunden i centrum, säger Andreas Thimour, Head of Development & Distribution i Elkjöp.

E-handeln ett viktigt tillväxtområde

Näthandel är ett viktigt tillväxtområde för många distributörer. Något som PostNord vittnat om vid flera tillfällen och så är det även för Bring/Posten Norge då brevvolymerna minskar drastiskt.

Och i takt med att allt fler konsumenter handlar över gränserna är man på Bring nöjda med att nu bli vald som totalleverantör inom paketförsändelser för hela Norden.

– Avtalet är en bekräftelser på att vi levererar attraktiva konsumentorienterade lösningar som hjälper våra kunder att lyckas med sin verksamhet, säger Gunnar Henriksen, koncerndirektör för e-handel i Bring/Posten Norge.

Annons