Elgiganten vill få fart på E-boken i Sverige

Vi har tidigare berättat hur e-boken inte riktigt tagit fart i Sverige. Formatet som är mycket stort i USA har inte fått samma mottagande i vårt avlånga land. Nu hoppar elektronikkedjan Elgiganten in i bokbranschen och hoppas kränga lite svenska e-böcker.

Flera bokförsäljare har försökt skapa enhetliga lösningar som skall lyfta e-boken i Sverige. Någon stor succé har vi dock inte hört om ännu.

Nu ger sig elektronikjätten Elgiganten in i leken och skall försöka sälja e-böcker. Genom en egen applikation för surfplattor och mobiler ska man erbjuda över 9000 svenska böcker samt ett brett utbud av danska och engelska titlar.

Annons

– Efterfrågan på surfplattor och smartphones har vuxit enormt det senaste två åren och vi möter dagligen kunder i våra varuhus som efterfrågar innehåll till deras nya produkter. Idén om att erbjuda e-böcker har funnits en tid och nu är vi äntligen där, säger Mark Hammarberg, Försäljningschef Data på Elgiganten.

Något för alla

Elgiganten hoppas alltså dra nytta av sina befintliga kunder som köper surfplattor som aldrig förr. Dessa skall nu tipsas om Elgigantens utbud av deckare, noveller, barnböcker, biografier och fantasy. Oavsett ålder och intresse ska det finnas mycket att välja mellan i Elgigantens nya e-boksapp.

– Surfplattan tilltalar hela familjen och därför känns det extra bra att vi nu kan erbjuda en innehållstjänst som riktar sig lika brett. Med e-böcker kan vi erbjuda surfplattor med innehåll direkt från start och det ger en helt annan upplevelse för kunderna, säger Mark Hammarberg.

Priset på e-böckerna skall ligga runt 69-125 kronor men det skall även bjudas på en fyndhörna med böcker för endast 25 kronor. Appen finns tillgänglig för Android i Google Play Store och till iOS i App Store. Det ska även gå att läsa böckerna på datorn och urvalet kan man hitta på ebooks.elgiganten.se.

 

Källa: Press

Annons
Annons