Elgigantens e-handel tar företaget till nya höjder

Kedjans nätbutik står för största delen av tillväxten.

Elgiganten redovisar idag en total omsättningsökning med 2,8 procent för det första halvåret under verksamhetsåret 2016/2017. Det mesta av den tillväxten genereras av företagets e-handel.

- Vi växer i samtliga kanaler, men störst tillväxt redovisar e-handeln. Nätbutiken blir en allt viktigare destination för research inför köp och det gäller alldeles oavsett om kunden väljer att slutföra köpet på nätet eller i fysisk butik. En ökad konverteringsgrad av kunderna i nätbutiken har däremot bidragit till att e-handeln ökat mer än övriga kanaler, säger Elgigantens VD Niclas Eriksson i ett pressmeddelande.

Annons

Efter en succé-artad Black Friday räknar nu kedjan med att framgångarna fortsätter december ut. Som Ehandel.se kunde berätta häromdagen räknar Elgiganten med miljontals besök under julhandeln.

– Nu går vi in i en av årets mest intensiva perioder, där antalet kunder kommer att öka för varje dag framöver. Vi räknar med över 5 miljoner kundbesök till nätbutiken och våra fysiska varuhus fram till julafton, säger Niclas Eriksson.

Annons