Ellos och Jotex får ny ägare i stor affär

Ellos och Jotex är på väg att byta ägare. Nordic Capital Fund VII ligger just nu i samtal med deras ägare Redcats, ett helägt dotterbolag till det franska företaget PPR, om att köpa de båda företagen. Enligt uppgifter ligger köpesumman runt 300 miljoner euro.

Ellos och Jotex som båda har sina huvudkontor i Borås är ledande inom distanshandel på den nordiska marknaden. Ellos inom mode och hem, och Jotex inom hemtextil och inredning. De ägs i dag av Redcats, ett helägt dotterbolag till det franska företaget PPR, men ser nu ut att få nya ägare.

Nordic Capital Fund VII som sedan 1989 investerat i stora och medelstora företag, framförallt i Norden ligger just nu i samtal med PPR.

Annons

– Distanshandeln växer stort och detta förvärv innebär en unik möjlighet att bidra till Ellos och Jotex framtida utveckling. Ellos är ett av Sveriges mest välkända varumärken och utgör tillsammans med Jotex den ledande handelsplatsen för kläder i Norden med ett brett produktutbud och 4,5 miljoner kunder. Nordic Capital ser fram emot att tillsammans med ledningen fortsätta utveckla sortimentet och den redan starka e-handelslösningen, säger John Hedberg, Principal, NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capitals fonder.

Tidigare ägt KappAhl

I Nordic Capital Skulle Ellos och Jotex få en ägare med stor erfarenhet från detaljhandeln. Nordic Capital äger idag bland annat detaljhandelsföretagen Tokmanni i Finland, Europris i Norge och Sport-Master i Danmark. Tidigare har de bland annat även ägt klädföretaget KappAhl.

– Med Nordic Capitals kompetens och stora erfarenhet från detaljhandeln i Norden får verksamheterna de bästa förutsättningar att växa och utvecklas. Idag sker 70 procent av våra beställningar online. Konsumenter vill handla fler och fler produkter på distans och Ellos har en ledande plattform for att möta denna efterfrågan, säger Hans Ohlsson, VD för Ellos.

Försäljningen väntas vara klar inom två till tre månader och köpesumman ska ligga runt 300 miljoner euro enligt Reuters. Förvärvet förutsätter godkännande från konkurrensmyndigheterna.

Källa: Press

Annons