DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Premiär: Emeet-deltagarna fångades av en stormvind

Marknadsplatser, marknadsföring... och karaoke!

Solen sken från en klarblå himmel, frukosten var framdukad och stämningen var på topp när årets första Emeet gick av stapeln under gårdagen. E-handlare och e-handelsleverantörer - samt en och annan allmänt e-handelsintresserad - vallfärdade till Hotel Marina Plaza i Helsingborg för att få en inblick i litet och stort från e-handelns värld.

Efter en snabb handuppräckning från publiken stod det klart att omkring hälften av alla deltagare aldrig hade varit på ett Emeet tidigare. Sanna Thurdin och Frida Clementz från Ehandel.se:s eventteam välkomnade dagens deltagare med en uppmaning om att dela med sig för att få någonting tillbaka, och det dröjde inte länge förrän alla hade tagit unconference-konceptet till sig. "Sharing is caring", som vi brukar säga på Emeet.

Annons

Frida Clementz och Sanna Thurdin kickade igång dagen

Är e-handeln död?

Den första att dela med sig av sina tankar kring e-handel blev Kristoffer Väliharju, som är vd för CDON.com. Han intervjuades av undertecknad på scenen, och fick i samband med det ge sin syn på allt från marknadsplatsens framtid till behovet av nya last mile-lösningar inom e-handelslogistiken. CDON vill gärna lyfta fram sina handlare och hjälpa dem att sälja mer, och publiken var inte sen med att komma med förslag till företagets vd, som bättre integrationer och logistikservice för e-handlarna. Vilken roll CDON.com får i framtiden återstår förstås att se, men klart är att bolaget har en rad projekt på gång och vi tackar Kristoffer Väliharju för att han kom och berättade om dem.

Johanna Allhorn på Ehandel.se intervjuade CDON:s VD Kristoffer Väliharju

I takt med att förmiddagen fortskred fylldes gridden på i allt snabbare takt, och snart fanns det en lång rad av sessioner för deltagarna att välja bland. Som exempel höll årets huvudpartner Resurs Bank en session med den - kanske för en del - provocerande titeln “E-handeln är död - länge leve framtidens handel”.


Lunchmingel framför gridden - Emeets hjärta

E-handlaren Gents Sofie Okstad passade dessutom på att delge sina bästa tips för en lyckad marknadsföring, och Collector Bank höll en session om kundlojalitet. Emeet-veteranen Peter Borgman från JS Energi höll en välbesökt session om e-handelshacks och Sölve Dahlgren från sajten Boktugg.se gjorde - med anledning av första april i måndags - en djupdykning i skämtandets potentiella effekt i e-handeln.


Inte alltid så lyckat att köpa reklam på TV:s prime time, enligt Gents erfarenheter

Bäst bild vann

Precis som med handeln i stort, finns det numera ett flertal kanaler för den som vill nätverka och dela med sig av insikter. Under årets Emeet Helsingborg pågick en tävling där det gällde att presentera den bästa “sharing is caring”-bilden för dagen. När konferensen var över stod det klart att vinnaren blev e-handelsföretaget Indiapiercing, som belönades med biljetter till e-handelskonferensen NXT.

Annons


Gårdagens bästa "sharing is caring"-bild (foto: India Piercing)

LÄS ÄVEN: E-handelskonferensen NXT: "Kommer bli störst i Norden"

När dagen gick över i kväll väntade en fartfylld Emeet-middag på restaurang The Tivoli, där Frida Clementz och Sanna Thurdin stod för underhållningen. De fick dock en del hjälp av komikern Petrina Solange, som rev ner högljudda skratt från publiken med skämt om bland annat kollektivtrafik och sportreklam.

Komikern Petrina Solanges första Emeet blev en riktig fullträff

Bohemian Rhapsody och Varm korv boogie

Men resten av Emeetdeltagarna gjorde också sitt till för kvällens underhållning. Utöver en frågesport om e-handel, som "lag Playboy" tog hem, bjöd nämligen årets Emeet Helsingborg på något så oväntat som karaoke. Sanna Thurdin och Frida Clementz inledde starkt med Carolas "Fångad av en stormvind" och därefter följde flera musikaliska nummer i stil med Arvingarnas "Eloise" och Barbados "Kom hem". Redaktionen ger pluspoäng till gänget som gav sig på Queens inte helt lättsjungna superhit Bohemian Rhapsody och till trion som framförde en unik version av klassikern "Varm korv Boogie".

Ett oförglömligt Emeet, med andra ord. Tack för den här gången och välkomna till ett nytt Emeet-år. Nästa stopp blir i Köpenhamn den 16 maj. Nu kör vi!

Annons