DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Emeet i Finland: ”Vi lovar en upplevelse utöver det vanliga”

Redan över hundra ansökningar.


(Som vanligt gratis för e-handlare)

Samma koncept som vanligt men på en ny spännande plats. Den 4 maj kommer Ehandel.se tillsammans med det finska bolaget Finpro att hålla i det första internationella Emeet. Evenemanget kommer att ta plats på Team Finland House som ligger centralt i Helsingfors.

Annons


Emeet Nordic kommer att hållas i Team Finland House

Det officiella Emeet-hotellet som alla coola e-handlare kommer att bo på är Scandic Park Helsinki som ligger ungefär tre kilometer ifrån Team Finland House. Bokningskoden för de som kommer är "BEHA080517". Den sedvanliga e-handelsmiddagen på kvällen kommer även den att ta plats på Scandic Park.

Gränshandel ett hett ämne

Vad ska då diskuteras under detta evenemang? Ett uppenbart ämne är förstås gränshandel eller så kallad crossborder e-commerce. Det är redan nu ett hundratal e-handlare som skickat in sin ansökan varav flera är svenska.

Det kommer att vara fler finska nätbutiker på plats men vi hoppas på att bli ett gäng svenska e-handlare som tillsammans med finnarna kan diskutera flera spännande ämnen. Det gemensamma språket blir förstås engelska.

- Det kommer bli en hejdundrande e-handelsfest i Finland för de som vågar korsa Östersjön med oss i maj. Vi har redan några kända svenska e-handlare med på tåget som inte är rädda för att testa nytt vatten och vi hoppas på fler under de kommande dagarna. Vi lovar att det kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga, säger Sanna Thurdin, eventchef på Ehandel.se.

Vem vill inte veta hur man når influencers i Finland eller andra tips och tricks i sociala medier? Likaså lär finska nätbutiker gärna ta del av den kunskap som vi svenskar sitter på.


Vänstra sidan av den stora öppna salen i Team Finland House

Minst 300 svenskar redan etablerade

Enligt Ehandelsindex är det cirka 300 svenska nätbutiker som har en nätbutik i Finland och även om man inte har det kan det förstås vara läge att lära sig mer om marknaden i öst.

Annons

Som alltid är det mottot “sharing is caring” som gäller. Emeet Nordic, som evenemanget heter, har en egen hemsida som man når på Emeet.fi och där kan man få reda på mer om konferensen.

- Efter att ha suttit ner med Finpro under Emeet Helsingborg så står det klart att vi alla ser fram emot Emeet Nordic den 4 maj. De finska e-handlarna är väldigt taggade inför att dela kunskap med oss svenskar. Vilket det höga trycket på de finska ansökningarna bekräftar. Det ska bli jätteroligt att få en djupare inblick i Finlands e-handel, säger Michael Wictor, VD på Ehandel.se.

Kari och Michael

Enligt Kari Pokkinen, chef för Finpros tillväxtprogram för e-handel, så är Emeet ett koncept som de tidigare inte har haft i landet.

- Emeet är något som har saknats på den finska e-handelsscenen - ett internationellt event för e-handlare av e-handlare. Vi är mycket glada över att ha finska och svenska e-handelsproffs vid samma bord, säger Kari Pokkinen.


(Som vanligt gratis för e-handlare)

Annons