En femtedel av USA tillhör nu Amazon

En ny undersökning visar att Amazon Prime har fler än 65 miljoner medlemmar.

I januari gick investmentbanken Cowen & Co ut med att Amazon Prime kunde ha mer än 40 miljoner medlemmar bara i USA. En siffra som analysföretaget Consumer Intelligence Research Partners, CIRP, kort efter hävdade var alldeles för låg.

Enligt deras beräkningar låg antalet medlemmar runt 54 miljoner. Sedan dess har det dock gått några månader och nu har CIRP räknat lite på det igen och kommit fram till att den Seattle-baserade e-handlaren har hela 65 miljoner Prime-medlemmar.

Annons

Det innebär att antalet medlemmar ökat med 38 procent under det senaste året, från 47 miljoner i slutet av september 2015. Det skulle även innebära att 20 procent av den amerikanska befolkningen nu har ett Prime-medlemskap, skriver Internet Retailer.

Spenderar fortfarande dubbelt upp

Amazon vill inte själv kommentera hur många medlemmar man egentligen har och CIRP baserar sina siffror på en undersökning där man frågat 500 amerikanska kunder som köpt något på Amazon under perioden juli till september.

Amazon Prime erbjuder bland annat fri tvådagars-frakt, gratis leverans samma dag i ett 20-tal storstadsområden i USA via Prime Now samt obegränsad streaming av film och musik. Tidigare siffror visar också att medlemskapet som kostar 99 dollar per år har en betydande effekt på kundernas lojalitet.

Medlemmarna ska spendera nästan dubbelt så mycket jämfört med vanliga kunder och konvertera betydligt bättre än det amerikanska genomsnittet. Något som fortfarande stämmer enligt CRIP som kommit fram till att Prime-medlemmar spenderar i snitt 1 200 dollar per år på marknadsplatsen, jämfört med 600 dollar för icke medlemmar.

Annons