En halv miljon skor i ny fabrik – flyttar in på 5000 kvadrat

Kavats kapacitet ökar med 66 procent.

Skoföretaget Kavat, som specialiserat sig på barnskor som de bland annat säljer i den egna e-handeln, investerar i en ny fabrik.

Det nya fabrikskomplexet täcker 5000 kvadratmeter och ligger, precis som det gamla, i Bosnien - men den här gången en mil bort.

Annons

“Nya fabriken toppmodern”

Inflytten i den nya fabriken har redan påbörjats och maskinerna på den nya sömnadsavdelningen är så moderna att företagets kapacitet för att producera skor väntas öka med 66 procent, till 500 000 skor per år.

- Den nya fabriken är toppmodern och har ett miljövänligt värmesystem, luftkonditionering och användning av förnybar energi. Det skapar en trevlig arbetsmiljö och stämmer överens med vår filosofi om hållbarhet, säger Kavats VD Magnus Ericson i ett pressmeddelande.

Anställde flyktingar på 90-talet

Kavat har haft sin produktion i Bosnien Hercegovina sedan 2009, något som ska ha varit ett resultat av att företaget anställde ett 70-tal flyktingar från regionen under Balkankriget i början av 90-talet. Idag ska antalet anställda bosnier ha ökat ännu mer och 160 bosniska medarbetare flyttar med till den nya fabriken, enligt företaget.

- Kavat tillverkar fortfarande små kollektioner i Sverige, men i nuläget finns inga förutsättningar för att göra en större affär av det, skriver de.

Annons