En till svensk aktör tar sig an de sociala lånen

Vi skrev nyligen om den nya tjänsten Toborrow som flera e-handlare använt för att finansiera sin tillväxt och expansion. Det är inte alltid lätt för e-handlare att övertyga banken om lån, då Internet fortfarande är lite mystiskt för dem, och därför är nya låneformer förstås lockande. FundedByMe ger sig nu in bland de nya peer-to-peer lånen.

Internationellt vet vi att både Ebay/PayPal, Amazon och Alibaba samt Rocket-bröderna jobbar med lån mot e-handlare. Nu har även den nya formen av peer-to-peer lån börjat dyka upp. Toborrow är en svensk aktör som nyligen fick en del uppmärksamhet. Nu meddelar crowdfunding-sajten FundedByMe att de också ska satsa på peer-to-peer lån.

FundedByMe ska sedan starten ackumulerat mer än 100 miljoner kronor till företagaren via sin crowdfundingplattform. En plattform som, bland många andra, Nordic Design Collective och Nerdy by Nerds använt sig av. Nu breddar man alltså till att även hantera lån utöver andelsbaserade investeringar.

Annons

– Sociala lån är nästa steg i utvecklingen av peer-to-peer ekonomin och är här för att stanna så det är dags att bankerna tar oss på allvar, säger Daniel Daboczy, VD på FundedByMe och en av grundarna.

Krävs solid ekonomi

De nya lånen erbjuds bara till svenska små och medelstora företag som redan har en solid ekonomi och där företagets finansiella status kan kontrolleras. Det ska dock vara öppet för investerare ifrån nästan hela världen.

FundedByMe-plattformen är helt nätbaserad och ska erbjuda en säker process för både företag och investerare.

– En av de främsta fördelarna med vår peer-to-business plattform är att vi kan erbjuda bättre ränta än bankerna idag. Vi utmanar bankerna genom att vara mer flexibla i låneprocessen samt att vi kan erbjuda värdefull rådgivning till de företag som väljer oss. Vi tror att den sociala sektorn inom näringslivet kommer öka mer och mer. Vi har varit med att skapa den och vill fortsätta att utveckla den, säger Daniel Daboczy.

 

Källa: Press
På bild: Daniel Daboczy

Annons
Annons