Enklare Liv lägger ner butikerna – behåller e-handeln

Visionen om att ha ett 100-tal butiker i Sverige gick i stöpet.

När den norska butikskedjan Enklare Liv, i Norge kallad Enklere Liv, år 2011 gav sig in i Sverige hade de stora planer. Framför sig såg de ett hundratal butiker i grannlandet och kraftigt ökad omsättning.

Men livet på andra sidan gränsen blev långt ifrån enkelt. Istället för de 100 butiker som planerades, hann endast tio öppna. Och för dem gick det dåligt.

Annons
Annons

"Butikerna inte lönsamma"

Efter flera år av förluster på tiotals miljoner fick ägarna till slut nog. Nu har samtliga svenska butiker i Sverige stängts ner, rapporterar branschtidningen Ehandel.com.

- Vi har stängt alla butiker i Sverige eftersom de inte var lönsamma, ska företagets VD Roar Arnstad ha uppgett i ett mejl till Dagens Industri, DI.

E-handeln blir kvar 

Helt slut är det dock inte för kedjans svenska verksamhet. Trots de nedlagda fysiska butikerna kommer de nämligen att ha kvar den svenska nätbutiken, som inte går lika dåligt.

Dock verkar företaget ha lärt sig en läxa av den misslyckade utlandssatsningen. I framtiden kommer satsningarna att fokuseras inom Norge.

- Etableringar av ett koncept kräver stora resurser och marknadsföring. Vi har valt att satsa på Norge nu, säger Roar Arnstad till DI.

Enklere Liv utsågs till “Årets nätbutik” i Norge år 2014 och kedjan har idag 62 butiker i landet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!