Enklare att sko sig med ny shoppingportal

Shoppingportalerna som vill göra det enklare för konsumenter att hitta vad de söker på nätet blir allt fler. I dag lanseras Footmall.se, en portal för shopping av skor, där alla relaterade webbshoppar ska finns samlade under samma tak.

Shoppingportaler och rea-sidor på nätet har blivit allt vanligare på senare år. Målet är att göra det enklare för nätkunden att hitta vad de söker efter, eller för att hjälpa till att leta fram en ”riktigt bra deal”.

Footmall.se är en ny aktör på marknaden och själva säger de att deras sajt går bortom den vanliga prisjämförelsesajten. I stället fungerar man mer likt en onlinegalleria. som möjliggör omedelbara jämförelser och smidiga köp.


Annons

– Det är en oberoende onlinegalleria med över 90 000 par skor från nästan 20 webbutiker. Syftet är att underlätta nätshopping för konsumenten och skapa en möjlighet för onlinebutiker att synas. Vi fungerar som en länk mellan konsumenten och onlinebutiken, säger Joacim Gustafsson på Streetmall HB som ligger bakom satsningen.

Vill bli det självklara valet

I höstas skrev vi om Modegallerian.se som satsat på en mer detaljerad sökfunktion när de släppte en ny version av sidan. Och även på Footmall.se verkar man ha lagt stort fokus på sökfunktionen, och att det ska vara enkelt för konsumenten att hitta vad de letar efter.

På deras sajt kan konsumenten filtrera sina produkter på pris, färg, kategori, varumärke, kön och butik utan att behöva hålla koll på flera olika webbutiker i olika flikar eller fönster.


– Vi hoppas bli det självklara valet för dem som idag handlar skor online, säger Joacim Gustafsson.

Källa: Press

Annons