Entimmesleveranserna expanderar utanför London

Nätjätten går nu utanför London med sin supersnabba leveranstjänst som lyckats leverera en order på 12 minuter.

Nätjätten Amazon rullar sakta men säkert ut sina supersnabba leveranser, via tjänsten Prime Now, till nya geografiska områden.

Flera städer i USA har tillgång till tjänsten som via en mobilapp låter kunder beställa varor för leverans inom en timme, eller två om man inte vill betala extra. Du måste dock vara medlem i Amazon Prime.

Annons

Hittills har bara London varit den stad utanför USA som haft tillgång till tjänsten. Det ändras dock idag då man meddelar ytterligare expansion inom Storbritannien.

Birmingham ska nu även få ta del av Amazons supersnabba leveranstjänst och det kommer inte som en chock att det är det näst mest tätbefolkade området efter London.

Leverans på 12 minuter

Amazon börjar vanligtvis med några utvalda postnummmer och expanderar sedan efterhand, vilket även kommer vara fallet i Birmingham.

- Kunder i London drar redan nytta av ultrasnabba leveranser med Prime Now och vi är glada över att få ta denna innovativa service till Birmingham och utvalda postnummer i omgivande områden bara fem veckor efter vår London-lansering, säger Christopher North, VD för Amazon UK.

Populära produkter att beställa med en timmes leverenstid sägs vara vatten på flaska, kaffe, blöjor och heta elektronikprodukter och spel.

Amazon meddelar även att den snabbaste leveransen i Storbritannien var av en Netgear Router. Den beställdes 10:32 på morgonen i London och levererades 10:44 till ett postnummer som dock låg ganska nära distributionscentralen.

Annons