Erbjuder hemleverans på julafton – men bara i grannlandet

De svenska konsumenterna får nöja sig med den 23:e.

Den som är ute sent med julklapparna kan med fördel be Clas Ohlsons tomte om en beställning. Åtminstone om man bor i närheten av Oslo. För första gången kommer nämligen Clas Ohlson i Norge att erbjuda hemleverans på självaste julafton för order lagda senast midnatt den 23 december.

- Vi vet att många norrmän handlar julklappar i sista stund och då blir julklappshandeln snabbt stressande. Därför vill vi ha ett erbjudande för dem som är lite sent ute med de sista gåvorna, eller som behöver något till julfirandet, säger Ina Kristin Haugen, kommunikations- och marknadschef för Clas Ohlsons norska verksamhet.

Annons

Måste beställa den 22 december i Sverige

Paketen ska enligt uppgift levereras senast klockan 13.00 på julafton, vilket Clas Ohlson menar ger mottagaren gott om tid till att slå in dem och lägga dem under granen.

De norska sista minuten-leveranserna kommer att ombesörjas av fraktuppstickaren Porterbuddy, som Clas Ohlson ska ha inlett sitt samarbete med tidigare i år. Den möjligheten finns dock inte i Sverige, så här får kunderna finna sig i att vara ute i något godare tid.

- Vi har sista hemleveransdag via Budbee den 23 december, alltså dagen innan julafton. Vi garanterar leverans om man lägger en beställning senast klockan 22.00 den 22 december, skriver Johan Mårsell, marknadskommunikatör för Clas Ohlson i Sverige, i ett mejl till Ehandel.se.

Annons