Ett Blocket för de superrika

Marknadsplats för rika finansrävar.

Bloomberg News känner förmodligen många till, en sajt som erbjuder nyheter med fokus på finansvärlden. Moderbolaget Bloombergs kärnverksamhet är dock tjänsten Bloomberg Terminal. En digital portal med finansiella tjänster som ska kosta 20 000 dollar per år, per användare, att få tillgång till.

Det är ingen superexklusiv klubb som har tillgång till Bloomberg Terminal utan det är många företag världen över som prenumererar på tjänsten. Användarklientelet är dock, i många fall, ofta folk som sitter på en hel del pengar.

Annons

Detta faktum har Bloomberg tagit fasta på och inuti terminalen finns en marknadsplats likt Blocket. Marknadsplatsen kallas POSH (flott eller elegant på svenska) och där kan man hitta det mesta som behövs för att krydda sitt liv som mångmiljonär.

Slott för 160 miljoner

Ehandel.se har tyvärr inte Bloomberg Terminal men affärstidningen Business Insider har uppenbarligen tillgång till tjänsten och har fönstershoppat lite. Tidningen tog i oktober en titt på vad som fanns ute till försäljning via POSH och det är inga småsaker.

Just nu kan du till exempel köpa ett italienskt slott för strax över 160 miljoner kronor på marknadsplatsen. Fastigheter för över 100 miljoner verkar för övrigt vara ganska vanligt att hitta via POSH. Har du inte råd med ett slott fanns det nyligen även en Picasso-tavla för fyndpriset på runt miljonen. Sportbilar och båtar för några miljoner stycket sägs det också finnas gott om.

POSH är inte den enda e-handelsrelaterade verksamheten som pågår inom Bloomberg Terminal. Det finns även en funktion kallad MLUX som ska vara en e-handel för lyxvaror, en funktion vi dock inte funnit speciellt mycket information om. Ni som är intresserade får helt enkelt punga ut med 20 000 dollar. Det priset gäller dock vid mängdrabatt och endast en användare kostar mer än så.

Annons