Ett datorspel för alla som gått över till att E-handla

I början av året berättade vi hur man kunde bli bättre på lager och logistik genom att spela Warehouse and Logistics Simulator. Nu har det släppts ett spel om den traditionella handeln för er som saknar att handla i fysiska butiker.

I dagarna har Game släppt spelet Christmas Shopper Simulator. Ett gratis datorspel för PC och Mac. Att det är gratis är förstås inte så konstigt, vem vill betala för att handla i butik? Att öppna plånboken för att få köra virtuell truck är självklart en helt annan sak.

Christmas Shopper Simulator ämnar i alla fall att ge spelaren den upplevelse som många nu saknar när e-handeln sakta men säkert tar över julhandeln.

Annons


Ibland måste man bara lägga sig ner när man shoppar fysiskt

I simulatorn kan du köpa saker, gå in i andra människor, stå still och fisa. Den har alltså nästan alla komponenter för en komplett fysisk shoppingupplevelse.

En vital funktion saknas

Vi testade spelet och det är mycket verklighetstroget där alla beter sig som zombies i ett stort köpcentrum. Det enda klagomålet är att vi saknade att köa i affärerna. Det är oftast ledigt i kassan vilket är högst orealistiskt för en julhandelssimulator.


Tar man en tupplur under en hylla kan man fastna

Vi fann även en hel del buggar som att man fastnade i golvet efter att ha lagt sig ner av frustrationen över att behöva handla i butik. En positiv upplevelse var dock att man, när man fått nog, helt enkelt kunde riva ner alla varor och löpa amok i köpcentrumet. Detta även om larmet förstås går och vakterna försöker fånga dig.

I slutändan måste vi nog ändå ge spelet 9/10 stjärnor eftersom det fyller en viktig funktion i framtiden. När e-handeln tagit över kan våra barnbarn ladda ner Christmas Shopper Simulator och få en liten inblick hur man handlade saker i början av 2000-talet. Att vi slipper förklara hur man faktiskt stod i kö i flera timmar kanske bara är bra.

Du laddar ner Christmas Shopper Simulator här hos Game.

Annons

Annons