Ett smart trick för att drastiskt minska transportskador

Efter att ha testat alla fraktbolag i branschen gjorde företaget en kosmetisk ändring som förändrade allt.

Det är inte sällan vi hör om e-handlare som klagar på hanteringen av deras paket. Varor som inte tar sig hela vägen fram utan att få sig en törn på vägen.

Att reklamera det hela är ett kapitel för sig. Det bästa är förstås att minska chansen för skador på vägen. Du kan antingen emballera dina paket ännu mer vilket förmodligen ökar fraktkostnaden eller så gör du som den holländska cykeltillverkaren VanMoof som tydligen lidit en hel del av "tappade" lådor.

Annons

- Med ett storslaget mål att sälja 90 procent av våra cyklar på nätet 2020, var vi tvungna att hitta en lösning. Vem som helst i e-handelsvärlden vet att du är bara så bra som din leveranspartner. Dina eftertrakade produkter, din friktionsfria webbplats, ditt superstarka varumärke - är värda noll om din leveranspartner tappar bollen, skriver WanMoof på sin blogg.

En av grundarna fick en snilleblixt

VanMoof har lyckats minska sina transportskador med uppemåt 80 procent. Vad gjorde de för att uppnå detta? Enkelt, de har istället för en cykel på sidan av lådan printat en bild på en stor och skör teve.

- Tidigare i år fick en av våra grundare Ties en snilleblixt. Våra lådor är ungefär samma storlek som en (verkligen verkligen jättestor) platt-tv. Dessa platt-tv anländer alltid i perfekt skick. Vad händer om vi bara tryckte en platt-tv på sidan av våra lådor?

Resultatet var en minskning av transportskador med 70-80 procent. Innan denna lilla ändring hade bolaget testat flera olika fraktbolag, stora som små. Men oavsett partner så ska "för många" av deras cyklar blivit mosade på vägen. VanMoof avslutar sitt inlägg med att ingen bör tipsa FedEx om detta trick, även om lådtricket nu sprids på Twitter.

Annons
Annons