Europas E-handel växte med 16 procent under 2013

Den europeiska e-handeln visar inga tecken på att mattas av. Under 2013 växte handeln på nätet med 16 procent jämfört med föregående år. Något som betyder att e-handeln i Europa nu omsätter mer än den i Nordamerika.

E-handeln fortsätter att visa fina tillväxtsiffror och under förra året ökade handeln på nätet i Europa med 16,3 procent till 363,1 miljarder euro. En klart bättre tillväxt än vad e-handeln i Nordamerika kunde visa upp under samma period. Där stannade tillväxten på 6 procent och totalt 333,5 miljarder euro.

Och så här ser det ut att fortsätta under de kommande åren. Enligt rapporten, Europe B2C Ecommerce Report, kommer e-handeln i Europa att omsätta 425 miljarder euro under 2014, och minst 625 miljarder euro år 2016.

Annons
Annons

Under 2013 ökade antalet nätbutiker (B2C) i Europa till 650 000 och under de kommande åren räknar man med en fortsatt årligt tillväxt på 15-20 procent. Man räknar också med att e-handeln i Europa sysselsätter mer än 2 miljoner människor, direkt eller indirekt.

Östeuropa växer snabbast

Västeuropa (Storbritannien, Irland, Frankrike och Benelux) utgjorde 49 procent av den totala europeiska e-handelsmarknaden, medan Centraleuropa som omfattar Tyskland, Österrike, Schweiz och Polen, kom på andra plats med 25,7 procent.

Södra Europa (Spanien, Italien, Portugal, Grekland och Turkiet) behöll tredjeplatsen, 11,2 procent, och den östeuropeiska regionen, som leds av Ryssland kom på en femteplats. Där såg man dock en tillväxt på 47,4 procent under förra året.

Norra Europa, där Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island och de baltiska länderna ingår, kom alltså på en fjärdeplats med 8,8 procent av marknaden och en omsättning på 32 miljarder euro.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!