Europeiska Toys R Us-butiker tas över av konkurrent

Och en crowdfundingkampanj vill rädda leksaksimperiet.

En av Toys R Us konkurrenter i Europa kommer sannolikt att ta över den konkursade leksaksjättens butiker i Tyskland, Österrike och Schweiz. Totalt ska det röra sig om 93 fysiska butiker fyra e-handelsbutiker.

Det företag som erbjudit sig att försöka rädda butikerna är den irländska leksakskedjan Smyths Toys, som i dagsläget driver totalt 110 butiker, samt e-handel, på Irland och i Storbritannien. Det rapporterar bland annat Seattle Times, som i sin tur hänvisar till AP.

Annons

Stängning i ett flertal länder

Som vi rapporterat om flera gånger så har Toys R Us-koncernen under en tid dragits med stora ekonomiska problem, som nyligen ledde till att företaget meddelade att de gått i konkurs. Alla butiker i USA ska därmed stängas och detsamma tycks gälla för butikerna i Storbritannien, Australien, Spanien, Frankrike och Polen.

LÄS ÄVEN: Toys R Us i konkurs - lägger ner alla butiker i USA

Kampanj har samlat in 200 000 dollar

I Norden ska det finnas totalt ett 70-tal butiker, som drivs av det danska bolaget Top-Toy, som även driver leksakskoncernen BR. Förvärvet måste först godkännas av berörda myndigheter.

Nu pågår dessutom en kampanj på den amerikanska crowdfundingsajten Gofundme, som syftar till att rädda leksaksjätten. Målet är att få ihop 1 miljard dollar, men hittills har man bara lyckats skramla in drygt 200 000 dollar.

Annons