FBI i samarbete med nätbutiker mot piratkopior

FBI ska i ett samarbete med USA:s justitiedepartement, the Department of Justice, och e-marknadsplatser försöka få bukt på e-handeln med piratkopior.

Ett nytt samarbete ska göra det svårare att kränga förfalskade produkter enligt nyhetssajten The Verge. Det nya initiativet innebär bland annat att FBI ska ge marknadsplatser som Amazon och Ebay tillgång till olika analysverktyg, något som bland annat ska hjälpa dem att räkna ut när någon försöker att sälja piratkopior.

Samarbetet innebär också att man kommer att sprida ut 3,2 miljoner dollar till olika lokala brottsbekämpande enheter. Bland annat för att utbilda dem i hur man övervakar brott mot upphovsrättslagen.

Annons

Står högt på agendan

FBI och justitiedepartement har på senare år gjort stora insatser för att komma till rätta med cyberattackar mot amerikanska företag, men även när det gäller piratkopiering av spel, film och musik. Nu gör man klart att det gäller all form av upphovsrättsskyddat material på nätet, däribland även piratkopierade produkter.

– Den digitala tidsåldern har revolutionerat hur vi delar information, lagrar data, gör inköp och utvecklar produkter. Att stärka försvaret mot it-brottslighet är en av mina främsta prioriteringar, säger Loretta Lynch, USA:s justitieminister i ett uttalande.

Annons