Följ paketet från start till mål med Googles plånbok

Nu är det möjligt att följa sin order via Google Wallet när man shoppat online. I den senaste uppdateringen av appen kan användare i USA se statusen på sina senaste beställningar, samt följa dem på vägen hem till dörren.

Google Wallet gör sitt bästa för att ersätta den traditionella plånboken. I USA är det möjligt att använda tjänsten för att handla i fysiska butiker, föra över pengar och shoppa online, både hos e-handlare och i Google Play.

Google Wallet finns även tillgängligt i ytterligare 125 länder för inköp i Google Play, och i 160 länder för e-handel. Nu har man i den senaste uppdateringen av appen gjort det möjligt att följa sin order när man shoppat på nätet.

Annons

Kvitton i appen

Den nya funktionen är än så länge bara tillgänglig i USA och förutom att spåra beställningar blir det även möjligt att se statusen på dem. Man kommer också att kunna se sina tidigare nätköp i appen. Tre funktioner som påminner mycket om de som den mobila appen Slice erbjuder.

– När du aktiverar Orders i Google Wallet, kommer du att kunna se alla kvitton som skickats till din Gmail i Google Wallet-appen. Vi samarbetar också med de stora distributörerna i USA, så att när din orderstatus uppdateras, kommer du att få ett meddelande om uppdateringen genom Google Wallet, skriver Google i ett pressmedelande.

Källa: Press, The Verge

Annons