Få e-handlare bland världens mest innovativa bolag

Endast Amazon tog sig in på en ny lista över världens 50 mest innovativa företag.

När Boston Consulting Group i dag presenterade sin årliga lista över världens 50 mest innovativa företag var det få e-handlare som hade kvalat in på listan. Den enda renodlade näthandlaren som fått en plats bland de 50 är Amazon, som hamnade på femteplatsen. E-handlaren fick se sig slagen av Apple, Google, Tesla Motors och Microsoft.

Meningen med listan är att “belysa det internationella innovationsklimatet” och företaget bakom den konstaterar att det är viktigt för företag att vara innovativa genom att arbeta datadrivet och teknikfokuserat.

Annons

- Med tanke på hur viktiga digitala lösningar numera är för alla branscher måste företag vara flexibla och leta innovationer och nya idéer även utanför den egna organisationen. Framgångsrik innovation handlar om det, att hitta balansen mellan intern och extern innovation, säger Gustaf Sahlén, senior innovationsrådgivare inom BCG, i ett pressmeddelande.

Även om de renodlade e-handlarna lyste med sin frånvaro fick bolag som börjat med fysisk retail och senare kommit in på e-handel en del utnämnanden. Ett av dem är Nike, som hamnade på plats 31.

Boston Consulting Group har utsett vilka företag de ser som mest innovativa elva år i rad. I år tog sig inga svenska företag in på listan.

Annons