Fab satsar vidare på egna möbler med finskt uppköp

Den designfokuserade e-handelssajten Fab.com, som på senare tid satsat allt mer på egendesignade möbler, tar ännu ett steg i den riktningen. Företaget har köpt upp den finska möbeltillverkaren One Nordic.

Den amerikanska e-handlaren Fab.com lade i början av året ner sin europeiska verksamheten, förutom när det gäller egendesignade möbler. Sajten som haft stort fokus på designerprodukter har även tvingats att säga upp anställda i flera omgångar, både under 2013, och ganska nyligen.

Företaget värderades för inte så länge sedan till 1 miljard dollar men har gått kräftgång det senaste året, det har till och med ryktats om en nedläggning av företaget. Något man själva förnekat, och nu kommer det även lite positiva nyheter.

Annons

Fab har nämligen köpt upp det finska möbelföretaget One Nordic Furniture. Köpesumman är inte offentliggjord men det ska röra sig om tiotals miljoner dollar. Det Helsingfors-baserade företaget kommer som en del av affären även få 5 procent av aktierna i Fab.

Ett lyxigt IKEA

One Nordic, som kallats ett lyxigt IKEA, har verksamhet i Helsingfors samt Stockholm och designar och tillverkar sina möbler på egen hand. Dessa säljs sedan på nätet och hos utvalda återförsäljare. I dagsläget finns man i ett 30-tal länder.

– Vi är glada över att kunna presentera ett banbrytande partnerskap för Fab och förvärvet av ett nordisk möbelföretaget i Helsingfors och Stockholm. One Nordic kommer att bidra med expertis inom innovativ möbeldesign, tillverkning och kunskap om möbelförsäljning online, skriver Fab i ett uttalande.

Källa: TechCrunch

Annons