Fabian Bengtsson kan bli världens främsta entreprenör

NetOnNet Groups ägare kan prisas för koncernens omställning från fysiska butiker till omnikanal.

Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel. Det konstaterade Fabian Bengtsson, ägare av NetOnNet Group, när koncernen i förra veckan meddelade att man gör om sina Siba-butiker till NetOnNet lagershoppar.

NetOnNet Groups förvandlingsresa från analogt till digitalt har dock pågått längre än så och det är även något som Fabian Bengtsson uppmärksammats för. Tidigare i år tilldelades han nämligen den svenska utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2015.

Annons

Något som innebär att han nu får representera Sverige i den internationella finalen EY World Entrepreneur Of The Year, som går av stapeln i Monaco mellan den 7-12 juni för sextonde året i rad.

– Årets svenska vinnare har visat prov på en energi och uthållighet utan dess like och lyckats med konststycket att ta ett anrikt familjeföretag till nästa nivå. Jag är stolt över att Fabian nu får representera det fina entreprenörskap som finns i vårt land, säger Carlos Esterling, partner på EY och ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year.

"En bekräftelse på att vi gör mycket rätt"

Fabian Bengtsson tog över vd-posten i familjeföretaget Siba 2001 och började 2005 arbetet med att omvandla företaget från att vara en traditionell butikskedja till att bli en omnikanalkedja.

Under 2015 slogs Siba ihop med NetOnNet och bildade NetOnNet Group AB, och som vi nämnt tidigare offentliggjorde koncernen nyligen en ny satsning på digitalisering och e-handel genom att samla hela koncernen under endast ett varumärke, NetOnNet.

– Jag är förstås mycket glad och stolt över utmärkelsen och tycker att det ska bli riktigt spännande. Jag ser det som ett erkännande för vårt hårda arbete men även en bekräftelse på att vi gör mycket rätt just nu, säger Fabian Bengtsson.

Annons