Facebooks nya grepp: Annons mitt i videon

Facebook låter annonsörerna ta ännu ett steg närmare sina kunder.

Facebooks satsning på självspelande videor har flera gånger rapporterats vara en succé. Därför kom det kanske inte som någon överraskning när det sociala nätverket öppnade för köp i videoannonserna, och nu kommer nästa möjlighet för annonsörer som vill nå ut till potentiella kunder via rörlig bild. Nämligen möjligheten till annonsering mitt i videorna.

Första annonsen efter 20 sekunder 

Enligt nyhetssajten ReCode kommer annonserna att påminna om TV-reklam och figurera i klipp som läggs upp av medieföretag, som därmed får en bättre chans att tjäna pengar på de videor de publicerar. Annonserna får inte dyka upp förrän 20 sekunder in i en video, och det måste vara minst två minuter mellan varje annons.

Annons

Det finns också möjlighet att lägga in annonser i videor som publiceras live på Facebook.

- Nu kan alla företag i USA som har minst 2 000 följare och vars senaste video nådde minst 300 tittare samtidigt, lägga in annonser i sina livefilmer, skriver sajten.

Facebook delar förtjänst under testperiod

För livesändningar gäller dock att klippet måste ha varit igång i fyra minuter innan det är dags för reklampaus, och annonserna får max vara 20 sekunder långa.

Den nya satsningen uppges redan vara live, även om det än så länge handlar om ett test hos utvalda företag i USA. Förtjänsten från annonserna som ingår i testet kommer att delas upp mellan Facebook och medieföretaget, med 45 procent till Facebook och 55 procent till den som har lagt upp videon.

Annons