Faran i att sälja Porr på nätet under julhandeln

Vi har tidigare berättat hur framförallt banker ofta ogillar porr och gärna vill agera svensk moralkompass och rensa ut detta otyg ifrån e-handlarnas hyllor. Men detta moraliserande gäller främst små butiker, inte e-handelsjättar som även de smyger in porr i nätbutiken.

CDON.com är en stor nätbutik som även har porr i sortimentet och de är absolut inte ensamma. Porr säljer uppenbarligen och det är något man gärna "riskerar" att slänga upp i butiken.

När denna breddning av sortimentet kan bli ett verkligt problem är dock under julhandeln. Då många nätbutiker ser stora försäljningsökningar och man ofta måste anställa nytt folk.

Annons

Vi har tidigare år berättat hur vissa nätbutiker fått köra treskift under julen med totalt 45 man på lagret, mot en vanlig dag med 2 personer på lagret.

Under julhandeln är det inte ovanligt att felplocken ökar och då kan det förstås slinka ner andra produkter än de som var beställda. Säljer man porr kan det förmodligen vara en bra idé att ha denna separerad ifrån andra produkter.

Robotar som plockar porr

I fredags hamnade nämligen CDON i blåsväder kring sin porr som oavsiktligen hade råkat slinka ner i paketet. En kund som hade beställt en deckare fick istället hem en hårdporrfilm.

– Det var ganska chockerande att se och det känns väldigt förvånande att det kan hända över huvudtaget. Att packa fel kan man ju göra, men det här var inte en bokstav rätt, säger kunden till Aftonbladet.

Men i detta fallet behöver det inte handla om ett klassiskt felplock för CDON har tydligen robotar på lagret.

– Det är en robot som styr hanteringen, men det kan vara manuellt fel då vi själva lägger in varorna i stora hyllplan som maskinen sedan plockar av, säger Fredrik Bengtsson, kommunikationschef på CDON Group.

Fredrik meddelar samtidigt att de nu ska se över rutinerna så att det inte händer igen. Kunden har även fått 100 kronor i kompensation.

Annons

Annons