Fastighetsjätte investerar 250 miljoner i nytt e-handelslager

"En utmärkt position för att hantera flöden in och ut ur landet".

PostNord och fastighetsföretaget Catena har kommit överens om att etablera ett nytt e-handelslager i Tostarp i utkanten av Helsingborg. Det nya lagret, som hamnar intill både E4 och E6/E20, kommer att ha en yta på 18 300 kvadratmeter och är tänkt att hantera styckegods, paket och brev.

"Ett riktigt logistiknav"

Bakom bygget står fastighetsbolaget Catena, som sedan tidigare är involverat i flera logistiketableringar i trakten. PostNord blir i sin tur Catenas hyresgäst. Parterna har till att börja med tecknat ett 15-årigt avtal, som uppges vara värt 16 miljoner kronor.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Investerar en miljard kronor i nytt skånskt e-handelslager

- Vi etablerar den nya terminalen i ett riktigt logistiknav i södra Sverige, en utmärkt position för att också hantera flöden in och ut ur landet, säger Annemarie Gardshol, vd PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

Catenas investering för det nya lagret uppgår till 250 miljoner kronor.

- Logistikposition Tostarps ställning som sydsvenskt logistiknav stärks ytterligare med PostNords etablering. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete där vi kan bidra till PostNords utveckling med våra insikter kring digitalt driven handel och smarta distributionslösningar utifrån vårt perspektiv som fastighetsägare, kommenterar Göran Jönsson, Catenas regionchef i Helsingborg.

Ska tas i drift år 2020

Utöver att hantera paketsortering och styckegods, kommer den nya terminalen att fungera som en distributionshubb som brevbärare och chaufförer kan utgå ifrån. PostNord utlovar även en "toppmodern" paketsorteringsmaskin, anpassad för att möta kommande volymökningar.

LÄS ÄVEN: Så mycket växte e-handeln 2018: "En milstolpe"

Under förutsättning att bygglovet beviljas före sommaren är lagret tänkt att stå färdigt under sommaren 2020. Förhoppningen är att lagret ska tas i drift inför Black Friday och julhandeln samma år.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!