FedEx Express lanserar sin inrikestjänst i Sverige

FedEx Express, dotterbolag till FedEx Corp, startar inrikestjänst i Sverige. Efter att ha öppnat ett flertal nya stationer i landet under förra året vill företaget nu ytterligare öka på sin närvaro i regionen.

FedEx Express, ett av väldens största expresstransportföretag, meddelar nu att man ökar sin närvaro i Sverige. Under 2012 investerade företaget i fyra nya kontor i Göteborg, Norrköping, Västerås och Ljungby.

Man har också investerat i flygplan och en transportflotta som utökats med mer än 30 skåpbilar. Nu lanserar man även en ny inrikestjänst som ett svar på ökad efterfrågan från kunderna i Sverige.

Annons

– Med vår nya inrikestjänst erbjuder vi nu våra kunder en riktigt bra lösning. Nu kan de använda ett enda transportföretag för alla sina transportbehov, en faktura, en online-lösning och gratis emballage. Sverige är en viktig marknad för oss eftersom det kan anses vara Skandinaviens ekonomiska nav. Med våra nya investeringar ger vi våra kunder bästa möjliga service och högsta flexibilitet, säger Patrick Stienlet, vd för Operations för FedEx Express i Benelux, Norden och Baltikum.

Från dörr till dörr

Sverige blir det nionde landet i Europa och det tredje i Norden som får en inrikestjänst efter Danmark och Finland där den nyligen lanserats. Inrikestjänstlanseringen innebär att försändelser kan levereras till "70 procent av landets BNP" inom en arbetsdag.

Denna nya, tidsbestämda tjänst som levereras från dörr till dörr finns även i Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Danmark och Nederländerna. Nyligen ska man även ha haft en lyckad lansering i Schweiz.

Källa: Press

Annons