FedEx skyller förseningarna på sena julklappsköpare

FedEx hade även i år problem med att få ut alla paket i tid. Men man tar inte på sig hela skulden själv.

FedEx och UPS har ett par tuffa julhelger bakom sig med försenade leveranser i USA. Men även om UPS i år hade problem redan i mitten av december, verkar man ha klarat av den värsta anstormningen och fått ut alla klapparna lagom till julafton.

För FedEx gick det däremot sämre och distributören misslyckades med att få ut alla leveranserna i tid även i år. men man tänker inte ta på sig hela skulden och enligt Bloomberg skyller distributören bland annat på dåligt väder och nätkunder som väntade för länge med sina julklappsköp.

Annons

Tornados och kraftigt regn

De sena julklappsshopparna ledde enligt FedEx till att det blev en oväntad och ”aldrig tidigare skådad ökning av onlinebeställningar” under de sista dagarna fram till jul. Något som ledde till att man kallade in tusentals anställda för att arbeta även på juldagen.

Men även vädret spelade in enligt FedEx. Flera kraftiga vindar och tornados drog in över södra USA under julveckan samtidigt som de nordöstra delarna av landet drabbades av kraftigt regnfall. Något som gjorde det svårt att få ut alla leveranser i tid.

 

Annons