Fikabox har tömt kistan – inleder rekonstruktion

Den nyttiga snacksboxen har trots en lyckad crowdfundingkampanj slut på pengarna och hoppas nu klara sig undan konkurs.

I oktober 2015 berättade Ehandel.se om Fikaboxen. En prenumerationstjänst för nyttigare, godare och roligare snacks & mellanmål som levereras hem i brevlådan eller till jobbet. Efter en lyckad crowdfundingkampanj på Fundedbyme fick bolaget in 215 700 euro, cirka 2 miljoner kronor, men nu är pengarna slut.

Idag rapporterar Breakit att bolaget är satt under rekonstruktion efter att grundaren Amrit Singh skickat in ansökan i början av augusti. I ansökan står det bland annat att bolaget har visat positiva resultat sedan april i år, men att bolagets kapital har sinat och att verksamhetens kostnader inte längre är “hanterbara”.

Annons
Annons

Kan vända sig till Fundedbyme igen

Enligt bolagets senaste årsredovisning omsatte Fikabox drygt 230 000 kronor under perioden oktober 2015 till juli 2016. Bolaget redovisar samtidigt en förlust på runt 1 miljon kronor och det ska även finnas skulder med ett uppskattat värde på 1,5 miljoner vid en konkurs.

Med rekonstruktionen hoppas man undvika en konkurs och en möjlighet uppges vara att ta in nytt kapital via Fundedbyme och Svensk Företagsrekonstruktion.

– Utifrån den informationen jag har fått från bolagets ledning så finns det goda utsikter att ta sig ur den här krisen. Marknaden ser bra ut, bolaget har krattat i manegen och har gjort en del investeringar, säger advokaten Urban Hjelm, som ansvarar för Fikabox rekonstruktion.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!