Finansbolag förvärvar 10 procent av Mat.se

Nätmathandlaren tar in nytt kapital när Prioritet Finans går in som delägare i bolaget.

Mat.se, som under det första kvartalet kunde rapportera en omsättningsökning på 48 procent, plockade i maj in 100 miljoner kronor i riskkapital i samband med att ägarbolaget Matse Holding genomfört en nyemission.

Nu meddelar koncernen, som förutom Mat.se består av Cold Cargo Sweden, Kokaihop Media samt Spisa Nu, att fakturaköpsföretaget Prioritet Finans går in som delägare.

Annons

– Vårt framgångskoncept bygger på att följa med i den tid vi lever i. Att enkelt via mobilen kunna handla handplockade matkassar som samma dag levereras till hem till din egen dörr är ett sådant exempel. Här vill vi vara med och påverka tillsammans med Mat.se, säger Nils Wiberg, VD på Prioritet Finans som nu äger 10 procent av Mat.se.

Ökade med 51 procent i maj

Prioritet Finans, som är ett bankoberoende finansbolag, är sedan några år tillbaka även verksamt som investmentbolag och enligt Wiberg är man ständigt på jakt efter spännande investeringsmöjligheter. Hur stor summa man betalar för sin ägarandel i Mat.se avslöjar han dock inte.

– Tillsammans med Prioritet Finans fortsätter vi vår resa att revolutionera dagligvarubranschen och sålde bara i maj för 21,8 miljoner. En ökning med hela 51 procent jämfört med samma månad föregående år och per leveransdag var ökningen 36 procent, säger Måns Danielson, VD på Mat.se.

Annons