Uppdaterad: Finland vill ha 5,7 miljoner euro av CDON Alandia

Problemen fortsätter för CDON Alandia AB som nu blivit efterbeskattat med flera miljoner euro av Skatteförvaltningen i Finland.

I slutet av 2013 stod det klart att CDON:s dotterbolag CDON Alanda AB utreddes för skattebrott av Finska Tullverket. I samband med detta anhölls två bolagsmän kopplade till bolaget som är registrerat på Åland.

CDON Group, som koncernen då hette, meddelade dock att de följt alla lagar och regler och var förvånade över tillslaget. Senare under året kallades även två personer ifrån CDON till förhör i Malmö relaterat till de misstänka momsbedrägerierna på Åland.

Annons

CDON Alanda AB ska enligt CDON vara ett mindre dotterbolag inom koncernen som haft hand om logistik och distribution av CDON:s varor till Finland sedan 2007.

5,7 miljoner euro i skatt

Nu meddelar Qliro Group, som e-handelskoncernen heter idag, att Skatteförvaltningen i Finland framfört ett krav om efterbeskattning avseende dotterbolaget CDON Alanda AB.

Skatteförvaltningen ska ha utfört en skattegranskning gällande åren 2010 till 2012 av dotterbolaget CDON Alanda AB och anser att företaget ska påföras skatter för 2012 på 3,8 miljoner euro samt ett skattetillägg på 1,9 miljoner euro. Qliro Group tillbakavisar dock alla anklagelser kring dotterbolaget.

- CDON Alandia anser att bolaget har agerat korrekt och i enlighet med tillämplig lagstiftning och anser därmed att Skatteförvaltningens beslut är felaktigt. Bolaget kommer att överklaga beslutet till Helsingfors förvaltningsdomstol i Finland samt begära att beskattningsbeslutet avslås i sin helhet, meddelar Qliro Group i ett pressmeddelande.

Qliro Group meddelar också att man i och med överklagan inte kommer reservera någon kostnad för de påförda skatterna.

Uppdatering: Nyheten har uppdaterats för att även inkludera det skattetillägg om cirka 1,9 miljoner euro som Skatteförvaltningen i Finland även beslutat om.

Annons