Finsk E-handelsleverantör tar över svenska nätbutiker

Den finska e-handelsleverantören Vilkas Group utökar sin verksamhet på den svenska marknaden och inleder ett strategiskt samarbete med det svenska webbhotellet Ballou.se. Något som innebär att man tar över deras e-handelskunder och att 100 svenska webbutiker flyttas till Vilkas e-handelsplattform.

Vilkas grundades 1995 och finns för närvarande i Finland och Sverige. Fokus ligger på e-handel, men man tillhandahåller även tjänster inom sökmotoroptimering och webbdesign. Deras plattform baseras på ePages, och det är även den plattform som Ballou har erbjudit sina kunder.

Nu inleder de båda ett strategiskt samarbete. Rent konkret innebär det att Vilkas från och med första februari tar över de kunder som använder ePages som plattform, och driver dessa vidare i egen regi.

Annons

– Ballou.se vill i fortsättningen lägga mer fokus på sin hosting-verksamhet. För att driva och sälja e-handelslösningar krävs, förutom ett bra system, även expertis. Detta är något Vilkas Group kan erbjuda våra kunder. Vi vill att våra e-handlare ska få ett nytt hem där de får det stöd de behöver för att utvecklas och växa, säger Ballous VD, Jonas Gustafsson.

Ska växa internationellt

Vilkas Group är ePages partner sedan 1998 och har varit med och utvecklat flera funktioner till ePages specifikt för den nordiska marknaden, så som Klarna Checkout, Payex, och Pricerunner. Man ska också ha mer än 1 000 nordiska e-handlare som förlitar sig på deras e-handelstjänster.

– Förvärvet av Ballous e-handelskunder stärker vår position som en av Nordens ledande e-handelsleverantörer. Vår avsikt är att utöka vår tjänst internationellt tillsammans med våra e-handlare och samarbetspartners. Vi blev riktigt glada när vi upptäckte att vår tjänst klarar sig utmärkt även internationellt. Vår tjänst erbjuder de företag som använder sig av Vilkas webbutiker en smidig plattform även för internationell e-handel, säger Vilkas VD, Markku Korkiakoski.

Vilkas Group siktar nu på fortsatt internationell expansion genom nya kunder, men även genom liknande förvärv som Ballou. Målet är att uppnå en betydande position även utanför Norden.

– Framförallt har den ryska och östeuropeiska e-handeln en snabb tillväxt och vi vill gärna vara med och erbjuda världen vår expertis och pålitliga teknik, säger Markku Korkiakoski.

Källa: Press

Annons