Fokus på handgjort när My Little Market slår upp porten

My Little Market är en ny plattform för små leverantörer av barn- och babyprodukter som vill sälja sina varor på nätet.

Att ta fram sin egen produkt eller sitt eget varumärke innebär inte alltid att man automatiskt känner sig redo att lansera en egen nätbutik. Vi har tidigare stiftat bekantskap med bland andra WayofAgge som först efter ett par års verksamhet på hemmaplan i Leksand kände sig redo att ta steget ut på nätet.

Och det finns fler entreprenörer som tillverkar kläder och produkter för de allra minsta men som av olika anledningar inte tagit steget mot fullskalig e-handel. Det är för dem som marknadsplatsen My Little Market nu lanseras. Sidan ska samla varumärken som i liten skala tillverkar handgjorda varor för barn för att hjälpa företagarna att nå ut till en större kundgrupp.

Annons

- Varenda vara som säljs hos oss är handgjord, så absolut allt är skapat med möda och slit och mycket kärlek. Vi samlar redan ett trettiotal unika varumärken men har sett att det finns hundratals fler som väntar runt hörnet, säger Satu Kärkkäinen, medgrundare till My Little Market.

Egen nisch i populärt segment 

Företagen på Mylittlemarket.se säljer allt från kläder till barnumsinredning och finns sedan tidigare på till exempel Instagram. Nu vill My Little Market hjälpa dem att nå en större kundgrupp. Marknadsplatsens grundare tror att det finns en stor efterfrågan på barnprodukter som producerats lokalt, och såg därför en nisch inom det allt större barn- och babyutbudet på nätet.

- Barn-och babyvertikalen är ett av de snabbast växande områdena inom e-handel men vi kände inte att vi ville ge oss in och tävla där, det finns så många andra på den svenska marknaden som redan säljer masstillverkade kläder och leksaker väldigt bra. Men vi tror däremot på att det finns ett sug efter mer unika och lokalproducerade produkter som inte alla andra har, det är den nischen vi vill bli bäst inom genom att jobba med ett stort antal små varumärken som man som kund annars inte så lätt kan handla från, säger Satu Kärkkäinen.

My Little Market kommer åtminstone inledningsvis att kontrollera vilka varor företagen lägger upp på marknadsplatsen. Leverantörerna kommer i första hand från Sverige, men också från övriga Norden och Storbritannien.

Annons