Foodora expanderar till Uppsala

Den 12:e december börjar Foodoras rosa-klädda cykelbud att rulla på Uppsalas gator.

Affärsidén att låta cykelbud köra ut restaurangmat som beställts online har tidigare prövats i både Stockholm och Göteborg. Så sent som i september lanserades tjänsten även i Malmö och nu är det alltså Uppsalas tur. Trots tidigare kritik mot dåliga arbetsvillkor för cykelbuden, fortsätter alltså företaget att växa.

Det hela fungerar som så att kunden skriver sin adress i Foodoras app eller på deras hemsida och kan då se vilka restauranger i området som samarbetar med Foodora. Kunden kan betala med PayPal eller med kreditkort och maten levereras sedan av ett cykelbud.

Annons

Stockholmsrestaurang följer med norrut  

En av de restauranger som arbetat tillsammans med Foodora i Stockholm är Phil´s Burger, och företaget kommer att finnas med bland de valbara alternativen i Uppsala också.

- Vi har redan ett framgångsrikt samarbete med Foodora i Stockholm och är nu ytterst glada över att få vara en del av deras satsning i Uppsala, säger Hans Isoz, VD på Phil´s Burger, i ett pressmeddelande.

Leveranstjänsten Foodora grundades i München oktober 2014. Med hjälp av bolagsjätten Rocket Internet kunde Foodora snabbt expandera i Europa och finns idag i 52 städer i 10 länder.

Annons