Footway rekryterar utvecklare och ny finanschef

Skobutiken stärker upp leden inför deras Europa-satsning.

I förra veckan kunde vi avslöja att skobutiken Footway tar ett stort steg ut i Europa. Efter att ha vänt till lönsamhet känner man sig redo att ta sig an världen eller i alla fall sju länder i Europa till att börja med.

Nu meddelar man att det är rekryteringsdags. Utöver att man letar efter flerspråkiga medarbetare till Footway så stärker man nu upp på IT-sidan och rekryterar även ny ekonomichef.

Annons

Som en del i den stundande expansionen har bolaget rekryterat två nyckelpersoner. Fredrik Wallmark blir ny finanschef, CFO, och Steve Widinghoff blir IT development team leader.

"Situationen är inte optimal"

Fredrik Wallmark är en ersättningsrekrytering för bolagets nuvarande CFO Per Jalvemyr som planerar att sluta till hösten.

- Min tid på Footway har varit fantastiskt lärorik och rolig. Jag har under det senaste halvåret pendlat från Göteborg där jag bor med min familj. Jag har kommit till insikt att situationen inte är optimal varken privat eller professionellt. Uppdraget både kräver och förtjänar fullt fokus och närvaro, något som försvårats efter familjens flytt. Jag är övertygad om att Fredrik har mycket att tillföra Footway på den fortsatta resan, säger avgående CFO Per Jalvemyr.

Footway säger sig nu gå in nästa fas där den tekniska plattformen är avgörande från många perspektiv. För att styra upp denna har bolaget rekryterat Steve Widinghoff som senior utvecklare och IT development team leader. Steve ska ha en gedigen erfarenhet av IT-utveckling inom snabbväxande bolag.

- Vi står inför en mycket spännande expansion och en aktiv controlling av processer och nyckeltal är extremt viktigt när antal länder växer och komplexiteten ökar. Fredrik och Steve blir ett starkt tillskott i teamet, säger Louise Liljedahl, personalchef på Footway.

LÄS ÄVEN: Footway storsatsar i Europa med sju nya marknader

Annons