Footway sänker prognosen med 30 miljoner

Efter börsnoteringen tidigare i år väljer Footway nu att sänka sin prognos för 2015.

Skobutiken på nätet, Footway, meddelar att man sänker sin prognos för helåret. I samband med listningen på Nasdaq First North, som vi rapporterat om tidigare, gjorde företaget bedömningen att de skulle omsätta 280 miljoner för helåret 2015.

"Valt att undvika jakt på omsättning"

En prognos som nu justeras ner till 250 miljoner kronor efter en sämre höst än väntat.

Annons
Annons

- Tillväxten till och med oktober är 63 procent, delvis drivet av förvärvet av Brandos. Vi hade hoppats på en högre tillväxt under hösten men jag ser det som ett styrkebesked att upprätthålla lönsamheten trots något lägre försäljningssiffror, säger Daniel Mühlbach, VD på Footway.

E-handelsföretaget räknar alltså fortfarande med ett positivt rörelseresultat men med en lägre omsättning än tidigare kommunicerats. Marginalerna sägs samtidigt vara mycket bättre än tidigare.

- Vi har satsat på fantastisk kundservice, en stabil prisbild och valt att undvika jakt på omsättning som inte bidrar till lönsamheten. Våra marginaler är väsentligt förbättrade och vi kan därigenom nå våra lönsamhetsmål, säger Daniel Mühlbach.

Mobil satsning har gett resultat

Företaget säger sig ha en god likviditet och en tillgänglig kassa på 106 miljoner kronor vid utgången av oktober.

Man passar även på att delge lite siffror ifrån nätbutikerna. Bland annat kan man konstatera att mobiltrafiken till skobutikerna har ökat med 105 procent och köp från mobila enheter med 240 procent.

- Vår satsning på den mobila plattformen visade sig vara helt rätt – trafik och köp ökar mycket. Mest stolta är vi över att mobila enheter konverterar lika bra som vår totala konvertering nu under hösten, säger Daniel Mülhbach.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!